魔术奇迹论坛

点此注册会员

QQ登录

只需一步,快速开始

大衛心靈感應

大衛的心靈感應魔術~詳細教學
效果:先畫一個圖(用啤牌都可以玩)~然後叫一位觀眾諗一個數...但唔洗講出黎...當佢諗完之後..話比佢知,,,哩個係你要o係幅圖上面行既步數..叫佢記住個數先...然後教佢要行既方法...當佢跟你指示行完之後...你望住佢隻眼同佢講:我知你個心諗緊咩...佢當然話唔信...之後就講~佢到最後行完所有路後企緊既數字佢聽...當然係估中...佢就比你lum死...
p.s..打教學打左接近2個鐘...唔該細心d睇...已經好詳細...
教學
其實個結晶在於個圖..同埋D數字....

首先你要畫一幅圖/用啤牌砌一幅圖...圖如下...

☆  →  →       12   
                                                               11         1
                                                       10                       2
                                                  9                                  3
                                                       8                        4
                                                                7          5

如果你用啤牌的話...就求其用三隻代替☆,→ ,→(最好FACE DOWN(反左個面))....
而1-12當然用番A,2,3,4...10,J,Q
總之o個堆數字你利用時鐘方法放就得
當你畫好或砌好之後(熟手就好快畫完/砌完),,,叫佢諗一個數..當然唔係咁簡單任佢諗...
你叫佢諗..5-20其中一個數....
(其實上限無限制...但下限一定要係5..上限到100-10000-無限都可以..
不過你解釋因為哩個係你要行既步數..所以最好唔好諗咁多..唔係有排數...你就扮好人話求其比個限制你)
當佢諗完之後...你就話利用哩個數去行...依家企緊既位係☆...
行既方法係→,→,12,1......因為佢諗既數字最低都大過5或等於5...
所以哩4步係一定要行,,,我依家舉個例...當佢諗既係7...
依照我講既方法行...第5步就係2..第6就3~第7步就係4..
當佢行完之後...如果畫圖的就用筆畫花☆,→,→,...
如果用啤牌的拎走三隻牌就可以...(哩個時候得番個時鐘係度)...你叫佢...
記住依家企緊既數字...但同時提佢唔好忘記,,,開頭5-20諗既數字...之後你叫佢..
o係依家企緊既位到...逆時針行番咁多步(步數就係開頭諗的數字)...記住提佢...
企緊個度唔計第一步...(佢一行錯魔術就失敗)..用番巖巖個例..我企緊o係4個度...
逆時針行番7步...第1步係3..如此類推..最後會企o係9..其實你一早知佢會企o係9到...
當然你要扮唔知...點解會知??一陣再講...之後你就求其畫走一d數字/拎走一d牌~但一定.,.
係一定唔可以拎走9同3..咁當我拎走7,4,12,2..哩到有個rule..o係9-3既中間...
有兩堆數..第一堆就係上面o個堆,,姐係..10,11,12,1,2....
而下面個堆就係4,5,6,7,8~個rule就係,.,總之上面拎走幾多隻..下面都一定要拎走幾多隻...
而總共拎幾多隻就由你喜歡...總之一定要平衡就可以...用番個例...我話我拎走左7,4,12,2...
姐係上下面既牌都各淨3隻...(上的是1,10,11...下的是5,6,8)~最後一步..
你叫佢..o係依家企緊o個個位(企緊9)...順時針又好逆時針又好.,..行4步..試試的話便知順/逆都是到3...
當佢行完之後...你就望住佢隻眼/捉住佢隻手...同佢講一句:我知你個心諗咩...
然後話佢知係3...佢實好驚訝..
解釋番點解一定係9...因為..無論佢諗咩數都好...就算到一萬一百萬都好....
當佢行完而你又畫走左☆,→,→,之後...佢企緊邊個數逆時針行番既時候都一定係9...
唔信可以試下...哩個魔術既精粹就係o個兩個→,→,~記住唔可以缺少...
魔术奇迹论坛-打造免费魔术教学论坛,提供魔术教学与原创魔术心得-您的充值是我们唯一的收入-点此充值金币
谢谢分享 谢谢分享
魔术奇迹论坛提供免费魔术教学和原创魔术心得,免费高质量魔术交流论坛
很喜欢这个魔术
大卫的魔术,一定要看呢
谢谢楼主分享!
谢谢楼主分享!